Vrijeme čitanja: 4 min.

OMNi-BiOTiC® STRESS je dodatak prehrani koji sadrži mješavinu visokovrijednih crijevnih kultura bakterijskih sojeva ljudskog probavnog sustava sa sposobnošću razmnožavanja i odabrane vitamine B skupine.
Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustva, normalnoj psihološkoj funkciji i zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Naša iskustva korištenja možete pročitati pri dnu članka.

OMNi-BiOTiC® STRESS sadrži 9 posebno odabranih, znanstveno provjerenih bakterijskih sojeva i odabranih vitamina B skupine koji doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustva, normalnoj psihološkoj funkciji i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Stres je reakcija organizma na nepovoljan vanjski utjecaj. On može biti uzrokovan vanjskim utjecajima no u mnogo slučajeva potaknut je i vlastitim razmišljanjem. Anksioznost, nestrpljivost, umor, neispavanost pridonose valu negativnih misli koje, ako se ponavljaju iz dana u dan, postaju dio naših navika, a zatim i dio naše osobnosti.

Dodajte još tome život modernog doba, gdje većina hrane koja je u izobilju nije najbolja hrana za naš mozak i tijelo, gdje baratamo s nekoliko različitih zadataka u danu i u konačnici dobijate osobu koja, ni svjesna toga, pati od kroničnog stresa.

Potaknuti novim otkrićima studija mikrobiote i probiotičkih preparata, znanstvenici često kažu da su crijeva “naš drugi mozak”:

Probiotici mogu učiniti puno više za naše tijelo nego samo poboljšati zdravlje crijeva. Oni mogu poboljšati i rad našeg mozga. Istraživanja pokazuju da su crijeva i mozak povezani vezom koju nazivamo crijevno-moždana os. Crijeva se nazivaju i “drugim mozgom”, jer proizvode mnoge iste neurotransmitere kao i mozak, poput serotonina, dopamina i gama-amino-maslačne kiseline, a svi oni igraju ključnu ulogu u regulaciji raspoloženja. Zapravo, procjenjuje se da je 90% serotonina (hormona sreće) proizvedeno u probavnom traktu gdje ujedno utječe na imunitet crijeva.

Dugotrajni, kronični stres smanjuje proizvodnju hormona sreće te često dovodi do “burnout” sindroma gdje osoba nema kapaciteta nositi se sa svakodnevnicom. Probiotici također utječu na našu emocionalnu moždanu aktivnost, pokazuju studije iz 2018. godine.

Zaintrigirani svim dokazima i studijama, razveseljeni smo obaviješću od Allergosan Instituta o sudjelovanju u studiji o OMNi BiOTiC®-STRESS preparatu. Probiotik piju ljekarnici diljem Hrvatske, pa tako i u našim ljekarnama.

Za koga je OMNi-BiOTiC STRESS?

OMNi BiOTiC®-STRESS specijalno je razvijen prije svega za:

  • osobe izložene visokom stresu
  • osobe koje imaju manjak serotonina (hormona streće) i melatonina (hormona potrebnog za kvalitetan san)
  • za dodatni tretman crijevne barijere oboljelih od stresom induciranog sindroma iritabilnog kolona ili CIBD-a

Iskustva nakon 28 Dana uzimanja OMNi-BiOTiC® STRESS

Probiotik krećem piti 12. svibnja te nastavljam četvorotjednu primjenu do 9. lipnja. S obzirom da ne doručkujem mogu ga popiti na prazan želudac. Prvi tjedan nisam primjetila nikakvu razliku. Drugi tjedan prolazi sasvim normalno, bez promjena. Pijenje probiotika lagano ulazi u naviku i postaje jutarnja rutina, zajedno s kavom, vježbanjem i unosom dovoljne količine vode.

U trećem tjednu primjećujem smanjenje tjeskobnih misli te da je probavaposlušna“. Sve radi kako treba, što je naznaka da ono što unosim obavlja svoj zadatak. Imam manju želju za nezdravim prehrambenim opcijama (svi mi imamo tu stranu), i osjećaj da je moj sveukupni tjelesni status quo zadovoljniji.

Omni Biotic Stress 2

Primjećujem i lakše utonuće u san. Po prirodi sam osoba čiji cirkadijalni ritam nikako da se okrene u stranu ranog odlaska u krevet. Uz to, rad do kasno i gledanje u plava svjetla digitalnih ekrana ne pomaže. Tokom uzimanja probiotika manje se vrtim po krevetu i odlazim u zemlju snova unutar minutu ili dvije nakon gašenja zadnjeg svjetla.

Moja razina energije se povećava, te završetkom četverotjedne kure pomalo sam tužna jer je došao kraj jutarnje rutine uzimanja probiotika. Tjedan dana nakon prestanka uzimanja probiotika primjećujem novi val energije, no ujedno i cijenim poboljšanja probiotika na sasvim novi način.

Uzimanje probiotika osobi koja je zdrava i nema poteškoća donijelo je poboljšanja u energiji, kvaliteti sna, smanjenju tjeskobnih misli, kvalitetnijoj prehrani. Razmišljam o ponovnih 28 dana uzimanja te dugoročno o ponavljanju kure nekoliko puta godišnje.

Omni Biotic Stress 1

Zaključno, ovo su glavne promjene nakon uzimanja OMNi BiOTiC®-STRESS:

  • Povećanje tjelesne i mentalne energije
  • Smanjenje tjeskobe i tjeskobnih misli
  • “Poslušnija” probava
  • Kvalitetnije prehrambene navike

Iskustva nekoliko mjeseci kasnije…

Dodatni zapis u recenziju 12.09.2020. – Probiotik i dalje pijem, ne toliko često kao tokom studije no kada primjetim da raste razina stresa bilo od posla ili gubitka zdravih navika uzimam probiotik pet do sedam dana zaredom.

Dobre bakterije mi pomažu tokom menstrualnog ciklusa, ne bih li bolje probavila hormonalne promjene koje sa sobom nose nedostatak energije i želje za kaloričnom hranom.

Kupovina OMNi-BiOTiC® STRESS

OMNi-BiOTiC STRESS dostupan je kao 28 vrećica x 3 praha. Pogledaj proizvod ovdje.

Isprobaj Stress 2

> Dodaj me u košaricu

Trenutna akcija: Ako naručiš bilo koji probiotik dobijaš jedno (1) gratis pakiranje popularnog OMNi-BiOTiC STRESS® probiotika (mjesečno pakiranje od 28 vrećica, rok trajanja 07-2021).

Foto: apotekos

error: