Najbolji Magnezij Dodaci u 2022

Najbolji Magnezij Dodaci

Što je magnezij i zašto je važan za mene?

Tražite li poboljšanu probavu? Ili možda želite mirniji san. Možda ste skloni glavoboljama ili tražite bolju podršku za vježbanje i oporavak mišića. Definirajte koji vam je rezultat važan. Tada ćete možda lakše odlučiti koji je oblik magnezija pravi za vas.

Nedostatak magnezij može se očitovati kod pojave bolnih grčeva u mišićima i listovima. Osobe s manjkom magnezija često osjećaju zategnutost mišića vrata, zatiljka i ramena te imaju glavobolje, migrene ili treperenje vjeđa.

Magnezij igra važnu ulogu u našem organizmu. Magnezij je mineralna tvar bez koje naša tijela ne bi mogla funkcionirati. On sudjeluje u više od 300 enzimskih procesa: u metabolizmu bjelančevina, masti i ugljikohidrata, formiranju ATP-a (energetske valute stanica), pozdržava imunološki sustav, srce i pomaže kostima da ostanu jake.

Magnezij se preporuča u stanjima stresa, kod povećanih psihičkih napora, kod grčeva u mišićima, kod žgaravice i usporene probave, kod oslabljenog imuniteta. Magnezij doprinosi normalnoj funkciji mišića i normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Studije pokazuju da se preporučen dnevni unos magnezij treba povećati te pokriva samo minimalnu razinu potrebnu za dobro zdravlje.

Magnezij dolazi u različitim oblicima. Granule su pogodne za osobe koje ne vole konzumirati tablete i kapsule te su praktične i prenosive. Liposomalni magnezij i magnezij u obliku citrata poznati su po visokoj bioraspoloživosti i apsorpciji. Magnezij često dolazi u kombinaciji s b vitaminima ili sastojcima poput triptofana za bolju relaksaciju i rad živčanog sustava.

Najbolji liposomalni magnezij

Najbolji magnezij citrat

Najbolji “budžet” magnezij

Nabolji magnezij za relaksaciju

Najbolji magnezij u granulama

Najbolji magnezij za u šumećim tabletama

Najbolji magnezij za energiju

Najbolji magnezij za sport

Najbolji magnezij za putovanja

Najbolji magnezij za osjetljivi želudac

Najbolji kalcij + magnezij