Biocinalis New Iron Željezo, 30 Kapsula, S Dodatkom Vitamina

115,17 kn 15,29 €

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza iz raznih razloga (brzog rasta, adolescencija, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

Količina Cijena s popustom
3+ 109,41 kn 14,52 €
5+ 107,11 kn 14,22 €
10+ 97,89 kn 12,99 €
Sigurna kupovina

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Gdje mogu kupiti ovaj proizvod?

Proizvod možete naručiti ovdje na web stranici apotekos.com ili ako ste u blizini naše ljekarne (Novska, Hrvatska). Lokaciju možete pogledati na ovoj poveznici.

Što se događa kada napravim narudžbu?

Nakon što naručite dobijate email potvrdu da je narudžba krenula u obradu. Nakon što je narudžba završena predaje se GLS dostavnoj službi. Ukupno trajanje obrade i dostave za Hrvatsku je 2 do 5 radnih dana i do 7 radnih dana za ostatak Europe. Pogledaj točan broj radnih dana na ovoj poveznici.

Koga mogu pitati u vezi ovog proizvoda ili naručivanja?

Pisati nam možeš putem kontakt forme na ovoj poveznici.

Radno vrijeme stručnog tima koji odgovara na pitanja je od ponedjeljka do petka.

 

Koji su znakovi nedostatka željeza?

  • kronični umor i slabost
  • glavobolje, vrtoglavice
  • razdražljivost, nemir
  • slaba koncentracija
  • spori kognitivni i socijalni razvoj u djetinjstvu
  • teškoće u održavanju tjelesne temperature(osjećaj hladnoće)
  • oslabljen imunološki sustav i povećana osjetljivost na infekcije
  • natečen jezik, pukotine u kutovima usana

New Iron kompleks željezovog aminokiselinskog kelata s dodanim vitaminima je izabrana kombinacija za trudnice, sportaše i sve kojima nedostaje željeza iz raznih razloga (brzog rasta, adolescencija, menstruacija, vegetarijanska i veganska prehrana).

Istraživanja su pokazala da se samo 2-14% anorganskog željeza apsorbira u tijelu, a zbog iona željeza u tim spojevima dodatno umanjuju apsorpciju drugih vitamina(vitamin C i E) i minerala(kalcij) ako se uzimaju istovremeno. Za razliku od drugih oblika željeza, aminokiselinski kelat iz New Iron-a ne umanjuje apsorpciju drugih vitamina i minerala.

U odnosu na željezo sulfat, kelat ima bolju apsorpciju 70-75% i 4 puta veću bioraspoloživost što osigurava veću koncentraciju željeza u organizmu. Kada se uzima u ispravnom doziranju, kelat ne izaziva nikakve nuspojave kao što su probavne smetnje, zatvor ili mučnine.

Način upotrebe

1 kapsula dnevno s malo tekućine.

Sastojci

Željezo – esencijalni mineral, prisutan u svim tjelesnim stanicama i utječe na normalnu proizvodnju crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Ima važnu ulogu za zdravlje srca i kardiovaskularnog sustava, kognitivni razvoj i funkcioniranje imunološkog sustava.

Vitamin C – dodatno povećava apsorpciju željeza, zato se preporuča uzimanje preparata željeza u kombinaciji s vitaminom C. Omogućava normalnu funkciju imunološkog sustava za vrijeme i nakon ekstremnih fizičkih napora te doprinosi normalnom prijenosu energije.

Folna kiselina – potrebna za normalan razvoj fetusa u trudnoći te potiče normalnu proizvodnju krvi,na normalni metabolizam homocisteina. Nedostatak folne kiseline može dovesti do anemije.

Vitamin B12 -pridonosi normalnoj proizvodnji crvenih krvnih stanica, staničnoj diobi i prijenosu energije za normalni metabolizam. Problemi s apsorpcijom, a tako i pomanjkanjem vitamina B12 s godinama se povećava. Bez njega tijelo ne može proizvoditi krv, što dovodi do anemije. Važan je čimbenik u snižavanju razine homocisteina u krvi.

Pakiranje

30 kapsula

Dodatne informacije

Brand

Mjesto primjene

Oblik