Bioandina, Camu Camu, 60 Kapsula, 100% Prirodan Vitamin C

 17.90 (134.87 kn)

Camu Camu ekstrakt kapsule, premium je dodatak prehrani dobiven od divljeg ploda Camu Camu koji u svom sastavu kao glavi sastojak ima 100% prirodan vitamin C. Jedna kapsula sadrži 85 mg prirodnog vitamina C što je preporučeni dnevni unos. U jednom pakiranju nalazi se 60 celuloznih kapsula koje su pogodne za vegetarijance i vegane.

Camu camu osim vitamina C sadrži i druge antioksidativne tvari. Uz visok sadržaj vitamina C, camu-camu sadrži karotenoide i antocijane kao potencijalne antioksidanse. Camu-camu također sadrži visoku razinu kalija, za koji se smatra da ubrzava crijevnu apsorpciju vitamina C.

KoličinaCijena s popustom
3 - 4 17.01 (128.16 kn)
5 - 9 16.65 (125.45 kn)
10 + 15.22 (114.68 kn)
Sigurna kupovina

 

Gdje mogu kupiti ovaj proizvod?

–  ovdje na web stranici apotekos

– u našoj ljekarni u Novska, Hrvatska. Lokaciju možeš pogledati na ovoj poveznici

Što se događa kada napravim narudžbu?

–  Dobijaš e-mail potvrdu da je narudžba uspješna

–  Narudžba ide u obradu (dobavljanje proizvoda, pakiranje)

–  GLS dostavna služba dostavlja paket

 

Pogledaj cijenu dostave i ukupan broj dana od naručivanja do tvojih vrata na ovoj poveznici.

Da li dostavljate u moju zemlju i koja je cijena?

Dostavljamo unutar EU.

Cijenu dostave i listu zemalja pogledaj na ovoj poveznici.

Moram li se registrirati kod plaćanja?

Registrirati se ne moraš.

Za dovršiti kupovinu potrebni su:

– dostavni podaci: ime i prezime, ulica i kućni broj, grad i poštanski broj, e-mail i broj mobitela

– podaci za plaćanje: brojevi s kartice (plaćanje je sigurno i enkriptirano)

 

Bioandina CAMU CAMU premium kapsule su prvi 100 postotni, čisti ekstrakt pulpe divljeg ploda Camu Camu na hrvatskom tržištu. Jedna kapsula sadrži preporučeni dnevni unos pravog, prirodnog vitamina C kojeg tijelo u cijelosti može apsorbirati, za razliku od sintetičkog.

Svježi plod camu camu sadržava 2-3g vitamina C na 100 grama ploda, što je 30 puta više od dnevne preporučene količine, a jedna kapsula premium camu camua sadrži 85mg  vitamina C. To je 60 puta više vitamina C od naranče.

Camu camu kapsule, s obzirom da su 100% prirodne – organizmu omogućuju da ‘UZME’ količinu vitamina C koji njemu treba, ali ujedno obiluje i nizom drugih tvari bitnima za zdravlje organizma: beta karotenom, kalijem, kalcijem, željezom, niacinom, fosforom, proteinima, serinom, tiaminom, leucinom i valinom. 

Vitamin C važan je za:

✅  održavanje normalne funkcije imunološkog sustava
✅ stvaranje kolagena za normalnu funkciju krvnih žila, kostiju, hrskavice
✅ normalnom metabolizmu stvaranja energije
✅ apsorpciju željeza
✅ zaštitu stanica od oksidativnog stresa

Camu Camu:

Camu Camu malo je drvo koje se može naći u regiji Amazonas u Peruu dok sam plod Camu Camu u sebi sadrži najveći postotak vitamina C.

Camu Camu osim vitamina C sadrži i druge antioksidativne tvari. Uz visok sadržaj vitamina C, camu camu sadrži karotenoide i antocijane kao potencijalne antioksidanse. Inače, u camu camu postoje i drugi nepoznati sadržaji koji mogu djelovati kao antioksidativne i / ili protuupalne tvari.
Camu camu može imati tvari koje povećavaju in vivo dostupnost vitamina C, na primjer apsorpcijom ili izlučivanjem. Također sadrži visoku razinu kalija, za koji se smatra da ubrzava crijevnu apsorpciju vitamina C. Da bi se razjasnila ta mehanička pitanja, nastojanja poput traženja antioksidativne ili protuupalne tvari ili usporedbe in vivo kinetike vitamina C između camu-camu soka i dodatka vitamina C iako mehanizmi nisu jasni, sok camu camu ima snažnija antioksidativna i protuupalna svojstva, u usporedbi s tabletama vitamina C koje sadrže ekvivalentan sadržaj vitamina C, pa se stoga može očekivati kao dodatak prehrani za sprečavanje ateroskleroze.

Zašto konzumirati Camu Camu kapsule?

Ključna prednost uzimanja prirodnog dodatka vitamina C iz voća Camu Camu je ta što je ‘nježan’ za želudac i lakše se apsorbira u tijelu od sintetiziranog vitamina C. Uz to, Camu Camu je izvor željeza, fosfora, kalija, vitamina B2, B3, beta-karotena i drugih karotenoida. Sadrži i aminokiseline, bioflavonoide, antocijanine i druge hranjive sastojke koji pomažu u apsorpciji vitamina C u tijelu.


Nekoliko istraživanja koja su pokazala da Camu Camu ima jedinstvena svojstva:

U jednoj studiji, 20 muških pušača pilo je sok camu camua ili uzimalo tablete vitamina C svaki dan, tjedan dana. Skupina koja je uzimala camu camu pokazala je smanjenje nekih markera za antioksidanse i oksidativni stres na kraju studije, u usporedbi s onima koji su imali tablete vitamina C i nisu pokazali nikakve promjene.

Baza dokaza za camu camu počiva na dobro provedenim studijama na životinjama i ljudima. Rezultati ovih studija ukazuju na potencijalno značajnu ulogu camu camu-a u multimodalnom, integrativnom upravljanju bolestima i wellnessu, posebno s obzirom na upalna stanja. Kao dodatak, samo voće nudi brojne načine za preradu i prezentaciju. Kao i kod svih proizvoda alternativne medicine, uključujući dodataka prehrani, što je sadržajnija baza dokaza, to je veće povjerenje u proizvod. Istodobno, ako se mogu podržati određene ljekovite tvrdnje, uključujući doziranje i potencijal neželjenih događaja, to će potrošači imati više povjerenja u proizvod.

 

Način upotrebe

Preporučuje se popiti jednu do dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

Sastojci

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 2 kapsule):

  • ekstrakt (15:1) Camu Camu . . .  . . . . . .1000mg
  • vitamin C. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150mg 188% PU

PU = preporučeni dnevni unos

Neto količina: 60 kapsula (= 30 g)

Sastojci: ekstrakt ploda Camu Camu (Myrciaria dubia), celulozna kapsula

Upute za upotrebu: Preporučuje se popiti dvije kapsule dnevno uz obrok ili čašu vode.

Pakiranje

60 kapsula

Dodatne informacije

Brand

Mjesto primjene

Oblik