Solgar Hyaluronic Acid Complex, 30 Tableta, Za Hidrataciju Tkiva i Podmazivanje Zglobova

 60.49 (455.76 kn)

Hijaluronska kiselina je polisaharid velike molekulske mase koji ima izuzetnu sposobnost vezivanja za molekule vode i poticanja izmjene tvari u stanicama tkiva.
Vitamin C pridonosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju i hrskavice, kao i kože.

KoličinaCijena s popustom
3 - 4 57.47 (433.01 kn)
5 - 9 56.26 (423.89 kn)
10 + 51.42 (387.42 kn)
Sigurna kupovina

 

Gdje mogu kupiti ovaj proizvod?

–  ovdje na web stranici apotekos

– u našoj ljekarni u Novska, Hrvatska. Lokaciju možeš pogledati na ovoj poveznici

Što se događa kada napravim narudžbu?

–  Dobijaš e-mail potvrdu da je narudžba uspješna

–  Narudžba ide u obradu (dobavljanje proizvoda, izdavanje računa, pakiranje)

–  GLS dostavna služba dostavlja paket

 

Ukupno trajanje obrade i dostave za Hrvatsku je do 5 radnih dana i do 7 radnih dana za ostatak Europe. Pogledaj točan broj radnih dana za svoju zemlju na ovoj poveznici.

Da li dostavljate u moju zemlju i koja je cijena?

Svi paketi dostavljeni su putem GLS dostavne službe. Dostavljamo u sve EU zemlje.

Cijenu dostave i trajanje možeš pogledati na ovoj poveznici.

Moram li se registrirati kod plaćanja?

Registrirati se ne moraš.

Za dovršiti kupovinu potrebni su:

– dostavni podaci: ime i prezime, ulica i kućni broj, grad i poštanski broj, e-mail i broj mobitela

– podaci za plaćanje: brojevi s kartice (plaćanje je sigurno i enkriptirano)

 

Hijaluronska kiselina mukopolisaharid s vrlo velikim molekulama koje se sastoje od disaharidnih jedinica koje se ponavljaju. Disaharidne jedinice se sastoje od N-acetilglukosamina i glukuronske kiseline.

Hijaluronska kiselina igra važnu ulogu u hidrataciji tkiva i podmazivanju zglobova. Ime je dobila od grčke riječi „hyalos“ što znači staklo – zbog svog izgleda.

Hijaluronska kiselina se nalazi u sinovijalnoj tekućini koja ima funkciju podmazivanja zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, neophodna je za stvaranje matrixa koji omogućuje diobu i migraciju stanica, također ima i ulogu u prenošenju signala između stanica. Odgovorna je i za elastičnost kože.

Hijaluronska kiselina ima esencijalu u ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Nalazi se i u hrskavici i u sinovijalnoj tekućini. U sinovijanoj tekućini održava viskoznoelastična svojstva. Za vrijeme upalnog procesa, događa se povećana razgradnja Hijaluronske kiseline uslijed stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidacijskih skupina, a time se smanjuju viskozno-elastična svojstva sinovijalne tekućine.

Važnost hijaluronske kiseline u hrskavici sastoji se u njenoj ulozi da održava strukturu čineći agregate s proteoglikanima koji su neophodni za funkciju zglobova. Do 10% hrskavičnih glikozaminoglikana čini Hijaluronska kiselina. Značajan podatak je da Hijaluronska kiselina može vezati velike količine vode (1000 puta svoju težinu).

Kod osteoartritisa smanjuje se molekularna masa i koncentracija hijaluronske kiseline, što smanjuje viskozno-elastična svojstva zglobne tekućine.

Osim za zglobove, od 80-tih godina koristi se i u kozmetici. Zbog svojih svojstava vezanja vode pokazala se kao odlična sirovina za primjenu u kozmetici za usporavanje promjena na koži koje nastaju starenjem (gubitak vlage i elastičnosti).

S godinama i kod upalnih procesa količina hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u zglobovima i ostalim tkivima smanjuje.

Osobe koje pojačano troše zglobove, aktivni sportaši i redoviti rekreativci također imaju potrebu za nadoknadom hijaluronske kiseline u obliku dodatka prehrani.

Budući da ima svojstva hidratacije tkiva, uzimanje hijaluronske kiseline u obliku dodatka prehrani također povoljno utječe na izgled kože.

Način upotrebe

1 tableta dnevno, uz obrok.

Sastojci

Sastojci:u dnevnoj dozi (1 tableta)PU*%
BioCell Collagen II® Extract1200 mg
koji sadrži
Hidrolizirani kolagen Tip II720 mg
Kondroitin192 mg
Hijaluronska kiselina120 mg
Vitamin C (kalcijev askorbat)100 mg125

* preporučen dnevni unos

Pakiranje

30 tableta.

Dodatne informacije

Brand

Mjesto primjene

Oblik

Pakiranje