Politike privatnosti

1. Izjava o privatnosti

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

2. Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Podatci koji se mogu prikupljati:

 • Opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • Kontakt podatci (e-mail i telefonski broj);
 • Adresa za dostavu i adresa za plaćanje
 • Naziv poduzeća
 • Podatci o aktivnostima/interakcijama s nama, uključujući i potencijalne buduće interakcije;
 • Demografski i interesni podatci.

Pristup newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca ima samo Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos.

Pristup bazi Kupaca s osobim podacima Kupaca ima samo Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos. 

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

3. Politika kolačića

Kako bi stranice www.apotekos.com ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Ljekarne Kos prije spremanja Cookiea moraju zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice www.apotekos.com internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Kolačića.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.apotekos.com Internet trgovina. 

4. Analiza posjećenosti internet trgovine 

Internet trgovina koristi Google Analytics kako bi poboljšala uslugu i generirala informacije o prometu na web stranici. Prilikom osnovnog prikupljanja informacija ne prikupljaju se nikakvi osobni podatci o korisnicima. Ukoliko Korisnik da pristanak za demografsko i interesno praćenje, podatci koje Google ima o vama bit će proslijeđeni Internet trgovini unutar zbirnog izvještaja o web stranici.

5. Marketing

Prilikom provođenja kampanje na društvenim mrežama ili drugih online oglasnih kampanja, moguće je da će davatelji usluga koristiti kolačiće ili pixele na Internet trgovini kako bi pratili i posluživali oglase na različitim platformama. U nekim kampanjama na Googleu koristi se remarketing kako bi vam omogućio optimalno prikazivanje apotekos.com oglasa.

Više o AdWords remarketingu  možete pročitati ovdje.

Google AdSense i Double Click Privacy Policy 

Google Opt Out

Facebook Privacy Policy

Facebook Opt Out

Mailchimp Privacy Policy

5. Social login

Prijava s Facebook

Kupac ima mogućnost kreirati račun i prijaviti se na apotekos.com putem Facebook API. U slučaju da se Kupac prijavi putem Facebook-a, Internet trgovina sakuplja, pohranjuje i koristi podatke od Kupca u skladu s Politikama privatnosti. Prijavom putem Facebook-a, Kupac prihvaća i dozovoljava Facebooku-u da obavi registraciju na apotekos.com.

Podatci koji se mogu prikupljati prilikom prijave putem Facebook-a:

 • Opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • Kontakt podatci (e-mail);
 • Facebook profilna slika

Facebook Data Policy

Prijava s Google

Kupac ima mogućnost kreirati račun i prijaviti se na apotekos.com putem Google API & Services. U slučaju da se Kupac prijavi putem Google-a, Internet trgovina sakuplja, pohranjuje i koristi podatke od Kupca u skladu s Politikama privatnosti. Prijavom putem Google-a, Kupac prihvaća i dozovoljava Google-u da obavi registraciju na apotekos.com.

Podatci koji se mogu prikupljati prilikom prijave putem Google-a:

 • Kontakt podatci (e-mail)
 • Podatci koje je korisnik napravio javnima (ime i prezime)

Google Privacy Policy