Uvjeti korištenja

Informacije o prodavatelju

Naziv: Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos

Skraćeni naziv: Ljekarne Kos

Sjedište ustanove: Tina Ujevića 2b, 44330 Novska

Adresa isporuke proizvoda: Potočna 64, 44330 Novska

OIB: 01062641645

MBS: 01861867

Porezni broj: HR01062641645

Adresa elektroničke pošte: info@apotekos.com 

Broj telefona: 044/608-127

Ustanova je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem: Tt-12/2262-2

Poslovna banka: PBZ

IBAN: HR3223400091110157766

Članovi društva: Ankica Kos, Zlatko Kos

Prodavatelj je prijavio prodaju medicinskih proizvoda na daljinu putem interneta Agenciji za lijekove i medicinske proizvode (www.halmed.hr), Ksaverska cesta 4, 10 000 Zagreb.

Alternate Text
Za više informacija pogledajte: halmed.hr – Prodaja medicinskih proizvoda na daljinu putem Interneta

Prema pozitivnim propisima u Republici Hrvatskoj putem interneta se ne smiju prodavati lijekovi.

Prije kupnje medicinskih proizvoda preporučeno je savjetovati se s ljekarnikom. Savjetovanje s djelatnicima Ljekarne Kos je moguće na broj 044/608-127 ili javljanjem na email info@apotekos.com.

Značenje izraza navedenih u Općim uvjetima

Prodavatelj – Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos, Tina Ujevića 2b, 44330 Novska

www.apotekos.com – Internetska stranica / Internet trgovina u vlasništvu Prodavatelja

Kupac – svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu.

Korisnik “www.apotekos.com” – svaka osoba koja web stranicu „www.apotekos.com” koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu

Korištenje „www.apotekos.com ” – pristup stranici www.apotekos.com radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovine

Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „www.apotekos.com”

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „www.apotekos.com “, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

1. Uvjeti opisani ovdje odnose se na prodaju proizvoda koji se nalaze na Internetskoj stranici www.apotekos.com. Korištenjem Internetskih stranica www.apotekos.com Korisnik odnosno Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima korištenja i odredbama stranice. Smatra se, da narudžbom i u cijelosti prihvaća Opće uvjete korištenja i odredbe stranice. Nositelj svih prava na Internet stranici www.apotekos.com je Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos. 

2. Uvjeti korištenja odnose se na korištenje Internetske stranice www.apotekos.com i s time propisuju pravila za Korisnike. Korištenjem Internetske stranice www.apotekos.com Korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima korištenja i odredbama stranice. Korisnicima savjetujemo da se prije same kupovine upoznaju s Općim uvjetima te iste redovito provjeravaju kako bi bili upoznati sa svim pravima i odredbama.

3. Pravo korištenja Internetske stranice www.apotekos.com je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. 

4. Ugovor o kupoprodaji između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda. 

5. Kupac može biti samo poslovno sposobna osoba i punoljetna osoba. Kupovinu proizvoda i/ili usluga u ime i za račun maloljetnika ili osoba lišenih poslovne sposobnosti (djelomično ili u potpunosti) mogu zatražiti samo njihovi zakonskih zastupnici. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

6. Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je dužan dati točne, potpune i važeće osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca. Postupanje suprotno tome, ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi www.apotekos.com. 

7. Korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos te prihvaća da Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

8. Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti sadržaj Općih uvjeta poslovanja, asortimana proizvoda, cijene proizvoda ili sadržaja Internetske stranice www.apotekos.com. Stoga su Korisnici dužni prije svakog korištenja Internetske stranice www.apotekos.com pregledati sadržaj Općih uvjeta poslovanja. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

9. Korištenje ove Internetske stranice www.apotekos.com isključivo je na odgovornost Korisnika. Prodavatelj se oslobađa od svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom posjete Internetskoj stranici www.apotekos.com uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa, prekidom u komunikacijskoj liniji, neovlaštenim pristupom, neprikladnim ponašanjem, nemarom i slično te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje www.apotekos.com internetske stranice. Uvjeti ovog poglavlja odnose se na cjelokupni sadržaj Internetske stranice www.apotekos.com. 

10. Prodavatelj se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koje se nalaze na www.apotekos.com Internetskoj stranici. www.apotekos.com zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda  postavljene prema informacijama proizvođača. Svi sadržaji postavljeni na Internetskoj stranici postavljeni su kako bi kupcu olakšali izbor prilikom kupovine. Za nenamjerne greške ne odgovaramo. 

11. Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.41/14, 110/15).

Načini plaćanja

1. Plaćanje na internetskoj stranici www.apotekos.com vrši se u kunama. Cijene su maloprodajne, izražene u kunama i u njima je sadržan pripadajući PDV.  Cijena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cijena zahtjeva ljudski faktor te podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cijene vrijede za kupovinu online, neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.

2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Internetsku stranicu. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

3. Neovisno od prethodne točke ovih Općih uvjeta, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude.

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine:

 1. Putem virmana i opće uplatnice
 2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
 3. Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover 

1. Plaćanje karticama

Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim i debitnim karticama: American Express, Visa, MasterCard, Maestro i Diners.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

2. Plaćanje putem online bankarstva

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici www.apotekos.com Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi. 

Ako se plaćanje proizvoda vrši putem opće uplatnice, virmana ili internet bankarstva, korisnik mora ispuniti sljedeće podatke: 

Uplata na IBAN Zdravstvene ustanove Ljekarne Kos: 

IBAN: HR3223400091110157766

Poziv na broj: 00 – broj narudžbe

Primatelj: 

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos

Tina Ujevića 2b, 44330 Novska

OIB: 01062641645

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

3. Pouzećem (prilikom preuzimanja proizvoda)

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja robe u našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. 

4. Plaćanje S KEKS Pay aplikacijom

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos koristi KEKS Pay mobilnu aplikaciju za plaćanje narudžbi. KEKS Pay je mobilna aplikacija Erste&steiermärkische banke. Nakon što Kupac odabere KEKS Pay kao način plaćanja preusmjeren je na KEKS Pay mobilnu aplikaciju gdje završava plaćanje. Potom je vraćen na Internet trgovinu Prodavatelja gdje je obaviješten s potvrdom o zaprimljenoj naurdžbi.


Izjava o sigurnosti kod plaćanja

WSPay

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

KEKS Pay aplikacija

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos koristi KEKS Pay mobilnu aplikaciju za plaćanje narudžbi. Plaćanje je sigurno te brže od plaćanja kreditnim karticama. Politike privatnosti možete vidjeti na KEKS Pay stranicama.

Dostava

1. Način isporuke 

Narudžbe će biti dostavljene za 2 do 5 radnih dana. 

Proces narudžbe: 

 • Narudžba je zaprimljena.
 • Paket se šalje sljedeći radni dan ako je na zalihi ljekarne.
 • Ako proizvod nije na zalihi ljekarne, obrada narudžbe može potrajati nekoliko radnih dana.
 • Nakon što je narudžba obrađena i paket predan GLS dostavnoj službi, Kupac dobija email obavijest od GLS dostavne službe s brojem paketa.

Raspored dostave na možete pogledati ovdje.

Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti proizvod, o tome će obavijestiti Kupca. Kupac može odlučiti hoće li pričekati da proizvod postane dostupan ili prekinuti narudžbu. 

2. Besplatna dostava i troškovi dostave

Dostava za sve narudžbe iznad 349 kuna kupljene u www.apotekos.com internetskoj trgovini je besplatna za područje cijele Hrvatske.

Trošak dostave za narudžbe manje od 349 kuna iznosi 29 kuna. 

3. Preuzimanje pošiljke

3.1. Proizvodi bit će zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. 

3.2. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

3.3. U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

3.4. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome će obavijestiti Kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora.

3.5. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod (korisnički priručnik, jamstveni list), račun, te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

3.6. Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Cijene dostave istaknute su na „www.apotekos.com” i u njima je sadržan pripadajući PDV.

3.7. Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile. 


Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

1. Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupovina odabranog proizvoda ili usluge putem ” www.apotekos.com” web trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: internet narudžbe-Internet trgovina, tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem.

2. Kupac je ovlašten izabrati mogućnost da ga Prodavatelj informira o novim proizvodima, proizvodima na akciji sl. (newsletter). Nakon uspješno obavljene registracije (pravilno popunjeni svi traženi podaci) na e-mail Kupca biti će dostavljena obavijest o uspješnoj registraciji. 

3. Proizvodi koje je moguće kupiti oglašeni su na „www.apotekos.com ” a uz svaki proizvod navedeni su podaci o specifikaciji proizvoda, cijeni. Cijena i uvjeti dostave navedeni su pod “Dostava”.

4. Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u „košaricu” klikom na link Dodaj u košaricu”. Ukoliko Kupac izvrši kupnju proizvoda koji je, u međuvremenu, prodan tada će Prodavatelj kontaktirati kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćenog iznosa, kupnja drugog proizvoda ili isporuka proizvoda iste vrste kada ga Prodavatelj pribavi od svojih dobavljača). Prodavatelj, osim netom navedene obveze, ne odgovara Kupcu u opisanom slučaju po bilo kojoj osnovi.

U „košarici” se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupnju zajedno sa cijenom proizvoda i cijenom dostave te ukupnom cijenom (uključen PDV). Ukoliko Kupac želi nastaviti sa kupnjom odabire link „Plaćanje”, a sustav ga dalje automatski vodi do stranice „Plaćanje” na kojoj je potrebno potvrditi podatke koje je kupac dao prilikom registracije, adrese dostave, potvrditi ili eventualno izmijeniti dostavu računa i odabir načina plaćanja (virmansko plaćanje, plaćanje pouzećem ili plaćanje kreditnom karticom). Detalji računa se mogu promijeniti u odnosu da li račun prima fizička osoba ili pravna. Ako račun prima pravna osoba potrebno je da kupac unese sve tražene podatke.

Po izvršenju naprijed navedenih koraka web trgovine i odabirom „Naručite” na stranici „Plaćanje”, sustav automatski vodi Kupca na stranicu „Potvrda narudžbe”, a na kojoj se nalaze podaci o broju narudžbe, plaćanju kao i obavijest o slanju potvrdnog maila koji sadrži ponudu prodaje odabranih proizvoda te obavijest o e-mail adresi i besplatnom broju telefona putem kojih Kupac može dobiti sve potrebne informacije. Ako je kupac odabrao kartično plaćanje klik na „Naručite” vodi ga na unos podataka vezanih za plaćanje karticom. 

Povrat

1. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl. 72., st. 1: „Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.“

O toj namjeri Kupac treba pismenim putem obavijestiti Ljekarne Kos (info@apotekos.com) te proizvode vratiti o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Nakon primitka robe, izvršit će se povrat plaćenog istim sredstvima plaćanja kojim ste platili robu.

2. Nedostaci za koje Prodavatelj ne odgovara

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

3. Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Jednostrani raskid ugovora 

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Da bi Korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Ljekarne Kos o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka.

Izjavu je potrebno poslati poštom na Ljekarne Kos, Potočna 64, 44330 Novska, Hrvatska ili elektroničkom poštom na info@apotekos.com

U Izjavi je potrebno navesti: ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte. 

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Zdravstvena Ustanova Ljekarne Kos. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. 

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Ljekarne Kos mogu izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Ljekarne Kos, Potočna 64, 44330 Novska, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 044/608-127 ili se javi na info@apotekos.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Reklamacija

Ako ustanovite prilikom prve uporabe da je proizvod kojeg ste dobili neispravan ili da niste njime zadovoljni, molimo vas da nas kontaktirate i slijedite navedene korake. 

Ako ustanovite da je proizvod oštećen molimo Vas da u roku 1-2 dana od primitka pošiljke pošaljete reklamaciju, u protivnom Vaša reklamacija neće biti uvažena.

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na info@apotekos.com. 

Poslat ćemo Vam potvrdu primitka reklamacije te temeljem vašeg opisa informaciju može li se proizvod zamijeniti za novi i može li se za proizvod dobiti povrat novca.

U slučajevima kad se proizvod može zamijeniti za novi i kad se za proizvod može vratiti novac, na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište.  

Kad proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod bit će odrađena unutar 2-3 dana, a najkasnije nakon 15 dana. U suprotnom nas kontaktirajte e-mailom na info@apotekos.com 

Ako je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te vas u tom slučaju molimo da pošiljku ne preuzimate. Molimo vas da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu. 

Vjerujemo da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vašu reklamaciju.

Politike privatnosti

1. Izjava o privatnosti

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

2. Zaštita osobnih podataka

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa sa Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Podatci koji se mogu prikupljati:

 • Opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • Kontakt podatci (e-mail i telefonski broj);
 • Adresa za dostavu i adresa za plaćanje
 • Naziv poduzeća
 • Podatci o aktivnostima/interakcijama s nama, uključujući i potencijalne buduće interakcije;
 • Demografski i interesni podatci.

Pristup newsletter bazi s osobnim podacima Kupaca ima samo Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos.

Pristup bazi Kupaca s osobim podacima Kupaca ima samo Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos. 

Prodavatelj se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke te za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

3. Politika kolačića

Kako bi stranice www.apotekos.com ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama EU, Ljekarne Kos prije spremanja Cookiea moraju zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranice www.apotekos.com internet trgovina korisnik pristaje na upotrebu Kolačića.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti koje daje www.apotekos.com Internet trgovina. 

4. Analiza posjećenosti internet trgovine 

Internet trgovina koristi Google Analytics kako bi poboljšala uslugu i generirala informacije o prometu na web stranici. Prilikom osnovnog prikupljanja informacija ne prikupljaju se nikakvi osobni podatci o korisnicima. Ukoliko Korisnik da pristanak za demografsko i interesno praćenje, podatci koje Google ima o vama bit će proslijeđeni Internet trgovini unutar zbirnog izvještaja o web stranici.

5. Marketing

Prilikom provođenja kampanje na društvenim mrežama ili drugih online oglasnih kampanja, moguće je da će davatelji usluga koristiti kolačiće ili pixele na Internet trgovini kako bi pratili i posluživali oglase na različitim platformama. U nekim kampanjama na Googleu koristi se remarketing kako bi vam omogućio optimalno prikazivanje apotekos.com oglasa.

Više o AdWords remarketingu  možete pročitati ovdje.

Google AdSense i Double Click Privacy Policy 

Google Opt Out

Facebook Privacy Policy

Facebook Opt Out

Mailchimp Privacy Policy

5. Social login

Prijava s Facebook

Kupac ima mogućnost kreirati račun i prijaviti se na apotekos.com putem Facebook API. U slučaju da se Kupac prijavi putem Facebook-a, Internet trgovina sakuplja, pohranjuje i koristi podatke od Kupca u skladu s Politikama privatnosti. Prijavom putem Facebook-a, Kupac prihvaća i dozovoljava Facebooku-u da obavi registraciju na apotekos.com.

Podatci koji se mogu prikupljati prilikom prijave putem Facebook-a:

 • Opće identifikacijske podatke (ime i prezime, spol);
 • Kontakt podatci (e-mail);
 • Facebook profilna slika

Facebook Data Policy

Prijava s Google

Kupac ima mogućnost kreirati račun i prijaviti se na apotekos.com putem Google API & Services. U slučaju da se Kupac prijavi putem Google-a, Internet trgovina sakuplja, pohranjuje i koristi podatke od Kupca u skladu s Politikama privatnosti. Prijavom putem Google-a, Kupac prihvaća i dozovoljava Google-u da obavi registraciju na apotekos.com.

Podatci koji se mogu prikupljati prilikom prijave putem Google-a:

 • Kontakt podatci (e-mail)
 • Podatci koje je korisnik napravio javnima (ime i prezime)

Google Privacy Policy

Pohvale i prigovori

1. Pisani prigovor, odgovor, obavijesti

U skladu s člankom 10., Zakona o zaštiti potrošača u slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti pisani prigovor www.apotekos.com Internetskoj trgovini. 

Zdravstvena ustanova Ljekarne Kos Vam omogućuje podnošenje pisanog prigovora putem pošte ili putem maila na info@apotekos.com.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, broj računa ili svoje ime i prezime. 

Ljekarne Kos će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor će Vam stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Kontakti

Za sve informacije, pohvale, primjedbe, reklamacije kao i svake druge obavijesti Kupci se mogu obratiti Prodavatelju na adresu:

Ljekarne Kos

Potočna 64, 44330, Novska, Hrvatska

info@apotekos.com

OIB: 01062641645

2. Platforma za online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova. 

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

Ostale odredbe

1. Prodavatelj daje pravo Kupcima koristiti sve usluge na „www.apotekos.com” samo za osobne potrebe, u nekomercijalne svrhe. Promjena sadržaja na „www.apotekos.com”, u bilo kojem njegovom obliku, zabranjena je kao i kopiranje, javno izvođenje i sl. Uporaba sadržaja „www.apotekos.com” na drugim web stranicama je zabranjena.

2. Prodavatelj zadržava pravo dati prava za objavljivanje bilo kojeg materijala, dijelova „www.apotekos.com” trećoj osobi samo u slučaju sklopljenog ugovora koji uređuje prava i obveze Prodavatelja i trećeg koji objavljuje informaciju.

3. Pri kupnji bilo kojeg proizvoda, koji je predmet autorskih prava ili prava intelektualnog vlasništva, Prodavatelj ne daje nikakva dodatna prava korištenja i objavljivanja, osim izrijekom dano pravo ili dozvola od proizvođača / distributera proizvoda.

4. Kada „www.apotekos.com” odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu Prodavatelja i ovi Opći uvjeti u slučaju korištenja predmetnih web stranica na primjenjuju se u odnosu na Prodavatelja i Kupca. Prodavatelj te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

5. Iako Prodavatelj ulaže izraziti napor kako bi sve objavljene informacije o proizvodu bile točne, moguće je da informacije o određenom proizvodu nisu ažurirane ili točne, a u tom slučaju će Prodavatelj obavijestiti Kupca koji je podnio narudžbu nakon čega Kupac ima pravo ostati kod svoje narudžbe ili je izmijeniti. Fotografije uz proizvode samo su ilustrativne prirode.

6. Prodavatelj zadržava pravo na objavljivanje sadržaja na engleskom jeziku u slučajevima kada:

a) se radi o nazivu proizvoda, dijelova istih ili funkcija na engleskom jeziku

b) se radi o izrazima na engleskom jeziku koji su općeprihvaćeni u hrvatskom jeziku odnosno da se radi o zajedničkoj terminologiji

c) postoji rizik da se značajne informacije ne mogu dovoljno precizno prevesti na hrvatski jezik, a da se ne izgubi njihovo značenje i smisao