Novi M.E.V. Feller Dodaci Prehrani Nastavljaju Baštinu Magistra Eugena Viktora Fellera

Viktor Eugen Feller

U ovom članku:

Eugen Viktor Feller, pionir industrijske proizvodnje lijekova u Hrvatskoj, 1899. otvorio svoju prvu ljekarnu i nekoliko godina kasnije započeo proizvodnju pripravka Elsa fluid kojeg je izvozio širom Europe, SAD-a pa sve do Kine.

Život Eugena Fellera

Feller je rođen 1871. godine u Lavovu u regiji koja je bila dio Poljske tijekom Austro-Ugarske vladavine. Krajem 19-og stoljeća, Feller je postao poznat sa svojim eliksirom imena “Elsa Fluid” (prema njegovoj majci Elizabeti Holzer čiji je nadimak bio Elsa). Proizvodnja Elsa Fluida započela je u Donjoj Stubici gdje je Feller izgradio svoju farmaceutsku tvornicu, laboratorij i obiteljsku kuću s ljekarnom. Feller je prezentirao Elsa Fluid kao “lijek za sve bolesti”. Elsa-fluid je u ono vrijeme bio reklamiran u svim novinama, časopisima i kalendarima kao lijek za sve bolesti. Liječio je bolove u zglobovima, prehlade, bol u križima, glavobolje i druge. Eliksir se izvozio u gotovu svaku Europsku zemlju te u Egipat, Japan, Kinu i SAD. 

Zahvaljujući “Elsa fluidu”, pošta u Donjoj Stubici, koja je djelovala od 1857. godine, početkom stoljeća ostvarivala je veliki prihod. Oko 1908. godine otpremala je dnevno 300 do 400 pošiljki lijeka i primala gotovo isto toliko pouzetnih novčanih uputnica.

Izvor: croatianhistory.net

Eugen Feller bio je velik filantropist te je financijski podržavao studente, siromašne obitelji, djecu i razna druga društva. 1918-te otvorio je zakladu za pomoć majkama i vojnicima koji su ubijeni tijekom prvog svjetskog rata. Feller je preminuo 15.11.1936 te je pokopan na groblju Mirogoj. 

U Donjoj Stubici Nastavlja Se Baština

121 godinu kasnije, upravo u Donjoj Stubici nastavlja se ljekarnička baština kroz proizvodnju M.E.V. Feller dodataka prehrani. M.E.V. Feller proizvodi tvrtka Salvus.

 „Nastojimo spojiti slavnu domaću tradiciju donjostubičkoga ljekarništva koje je osvojilo svijet, sa suvremenim tehnologijama i znanstvenim dostignućima. Naš visokokvalificirani tim, u čiju edukaciju kontinuirano ulažemo, fokusiran je na razvoj i plasiranje proizvoda koji promoviraju odgovornost prema vlastitome zdravlju, prevenciju i samoliječenje. Ovom investicijom te proširenjem poslovanja želimo osnažiti učinkovitost tvrtke i povećati njezinu konkurentnost na domaćem i inozemnim tržištima, što će u konačnici dovesti do povećanja prihoda i novih zapošljavanja“, istaknuo je Teodor Švaljek, predsjednik uprave Salvusa (Izvor: jutarnji.hr)

M.E.V. Feller Dodaci Prehrani

M.E.V. Feller dodaci prehrani su visoke kvalitete, povoljnih (lokalnih) cijena, modernog dizajna te najnovijih kombinacija dodataka za zdravlje. Ovaj hrvatski brand natječe se s globalnim brandovima poput Solgara. 

 M.E.V. Feller Beta CD Glukan Za Jačanje Imuniteta

M.e.v. Feller Beta Cd Glukan Za Jačanje Imuniteta 60 Tableta 2 2

 Poboljšava rad imunosnog sustava jačajući obrambene sposobnosti makrofaga, neutrofila i stanica ubojica koje su ključne u obrani od raznih bakterija, virusa, gljivica i parazita, smanjuju učestalost infekcija gornjih dišnih putova te alergijskih bolesti kao što su alergijski rinitis, astma itd. Vitamini B2, niacin, pantotenska kiselina i B6 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Više o proizvodu

M.E.V. Feller CoQ10 100 mg Za Zdravlje Srca

M.e.v. Feller Coq10 100mg 60 Kapsula Za Zdravlje Srca 1

M.E.V. Feller CoQ10 sadržava prijeko potrebnu molekulu koenzim Q10, koja osigurava organizmu dovoljnu količinu energije.

– prirodno usporava starenje
– obnavlja imunološki sustav i sudjeluje u obrani od infekcija
– poništava djelovanje slobodnih radikala
– kao snažan antioksidans koenzim 10 u kombinaciji sa vitaminom E sudjeluje u prevenciji razvoja ateroskleroze jer sprečavaju oksidaciju LDL kolesterola i njegov ulazak u stjenke krvnih žila
– sudjeluje u sniženju krvnog tlaka
– koristi se kao pomoćno sredstvo u liječenju infrakta, angine pektoris, kardiomiopatija, aritmija

Više o proizvodu

M.E.V. Feller Magnezij DUO Za Stvaranje Energije

M.e.v. Feller Magnezij Duo 60 Tableta Za Stvaranje Energije Protiv Umora I Iscrpljenosti Kod Grčeva U Mišićima

Kombinacija magnezija u dva oblika – citrata i bisglicinata, kako bi se osigurale maksimalna apsorpcija i bioraspoloživost.

Zbog važnih funkcija u živčanom sustavu magnezij sadržan u M.E.V. Feller® Magnezij DUO nužan je za očuvanje funkcije neurona i pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj psihološkoj funkciji.

Više o proizvodu

M.E.V. Feller Ginkgo Biloba Za Zdravlje Živčanog Sustava

M.e.v. Feller Ginkgo Biloba Za Zdravlje Živčanog Sustava 60 Tableta

M.E.V. Feller Ginkgo biloba sadržava ekstrakt lista ginkga bogat biološki aktivnim sastavnicama: flavonskim glikozidima, triterpenskim laktonima i procijanidinima.

Ginkgo biloba, koju sadržava m.e.v. Feller Ginkgo biloba, ima antioksidacijsko i antiagregacijsko
djelovanje te se preporučuje u prevenciji neurodegenerativnih bolesti: Alzheimerova demencija i Parkinsonova bolest.

Više o proizvodu

M.E.V. Feller Artropan Za Zdravlje Zglobova

M.e.v. Feller Artropan Za Zdravlje Zglobova 60 Tableta

M.E.V. Feller Artropan sadržava glukozamin sulfat, metilsulfonilmetan, kondroitin sulfat i kolagen koji pridonose zdravlju zglobova i hrskavica.

GLUKOZAMIN – Glukozamin se prirodno stvara u tijelu, no u ljudskoj prehrani ne postoje važniji izvori ove tvari. Glukozamin je važna strukturna komponenta zglobnog tkiva i polazna točka za sintezu makromolekula (glikozaminoglikani, glikolipidi i glikoproteini) koje se nalaze u sinovijalnoj tekućini, hrskavici, ligamentima i mišićima.

MSM – Metilsulfonilmetan (MSM) je prirodno prisutan, sumporom bogat sastojak čija je glavna uloga transport organskog sumpora u tjelesna tkiva. Sumpor, treći najzastupljeniji mineral u tijelu, esencijalan je za život. Vitalan je sastojak vezivnog tkiva, tjelesnih tekućina, koštanih struktura, bjelančevina i staničnih antioksidansa.

KONDROITIN SULFAT – Kondroitin je prirodno prisutan u tijelu i važna komponenta hrskavice, vezivnog tkiva unutar zglobova. Kao snažni anion, vežući se za stanične proteine, privlači vodu u vezivna tkiva te ih hidrira.

KOLAGEN – Prirodno prisutan u organizmu, kolagen je glavni sastojak vezivnog tkiva i najzastupljeniji protein sisavaca. U tijelu čini 25–35% ukupnog sadržaja proteina. Kao iznimno čvrsta vlaknasta molekula najviše se nalazi u ligamentima, tetivama, koži, hrskavici, kostima i mišićima te je vitalan za čvrstoću koštanog sustava

Više o proizvodu

M.E.V. Feller Vitamin C S Bioflavonoidima 

M.e.v. Feller Vitamin C S Bioflavonoidima 60 Tableta

Vitamin C s dodatkom bioflavonoida jača imunitet, pojačava otpornost organizma prema infektivnim bolestima i prehladama. Aktivira brojne enzime i ima važnu ulogu u staničnom disanju. Ubrzava proces zarastanja rana i regeneraciju vezivnog tkiva te sudjeluje u izgradnji koštanog, kolagenog i hrskavičnog tkiva, kao i sintezi hormona nadbubrežne žlijezde. Djeluje antistresno, potpomaže resorpciju željeza i zajedno s folnom kiselinom i vitaminom B12 pomaže sazrijevanje crvenih krvnih zrnaca. Povećava i obnavlja fizičku kondiciju. Uslijed fizičkog opterećenja i bolesti raste potreba organizma za vitaminom C, tako da je neophodna njegova intenzivnija suplementacija.

M.E.V. Feller Vitamin C sadrži bioflavonoide koji pojačavaju njegovo djelovanje i čuvaju ga od raspadanja. Oni učvršćuju stijenke kapilara, pomažu pri krvarenju desni, smanjuju problem iznenadnih vrućina tijekom menopauze i ublažuju simptome alergije.

Više o proizvodu

M.E.V. Feller Super EPA Riblje Ulje 1000 mg SGC

M.e.v. Feller Super Epa Riblje Ulje 1000 Mg Sgc 60 Kapsula Za Zdravlje Srca I Krvnih Žila

M.E.V. Feller Super EPA riblje ulje štiti srce i krvne žile sniženjem razine triglicerida, modulacijom upale i antiaritmijskim djelovanjem.

M.E.V. Feller Super EPA riblje ulje 1000 mg SGC sadržava visoko pročišćeno riblje ulje u kojemu je 330 mg EPA i 220 mg DHA, koje pridonose održavanju zdravlja srca i krvnih žila.

Više o proizvodu

Izvor glavne slike: Valetudo

Montaža: apotekos

2 thoughts on “Novi M.E.V. Feller Dodaci Prehrani Nastavljaju Baštinu Magistra Eugena Viktora Fellera

 1. Justin says:

  Long time supporter, and thought I’d drop
  a comment.

  Your wordpress site is very sleek – hope you don’t mind me asking what theme
  you’re using? (and don’t mind if I steal it? :P)

  I just launched my site –also built in wordpress like yours– but the theme slows
  (!) the site down quite a bit.

  In case you have a minute, you can find it by searching for “royal cbd” on Google (would appreciate any feedback) – it’s still in the works.

  Keep up the good work– and hope you all take care of yourself during the coronavirus scare!

  • apotekos ljekarna says:

   Hi, thanks for the support. The theme is called “Flatsome”. We will surely take a look at your site. So far it looks clean and very neat, we will drop an email if we notice anything particular to give feedback on 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *