Nova Krema s Ozonom u Borbi s Dermatitisom i Problematičnom Kožom

Sunblock 1461397 640
Vrijeme čitanja: 3 min.

U ovom članku:

U potrazi za boljim načinom u borbi sa preosjetljivom kožom, i liječenja različitih dermatitisa koji se tu i tamo pojavljuju iz (ne)poznatih razloga, naišli smo na ozonizirane kreme. Česti i dugoročni problemi sa sredstvima za čišćenje i ljubav prema čistom i organiziranom prostoru najčešće dovode do blagih osipa i svrbeži koji se nekad znaju razviti u pravi dugotrajni dermatitis. Nekima pomažu rukavice, a neki od nas su toliko osjetljivi na isušujuće kemikalije da i samo prskanje iz šprice sa sredstvom za pranje kupaonice može dovesti do crvenila i svrbeži. Zato smo u neprestanoj potrazi za što boljim kremama, jer kako nismo svi jednaki tako i svi proizvodi nemaju jednako djelovanje na sve.

Ozon Kao Stari Lijek Sa Modernom Primjenom

Ozon u medicini koristi se za liječenje i dezinfekciju. Vrlo je jako reaktivno i oksidativno sredstvo. Ne treba ga izjednačavati sa ozonom u troposferi na tlu, koji nastaje iz zagađivača atmosfere pri utjecaju sunčevog zračenja, iako je to ista molekula O3 koja nas štiti od sunčeve radijacije. Ozon u medicini prvo se počeo koristiti za vrijeme prvog svjetskog rata za liječenje njemačkih vojnika koji su bili oboljeli od Clostridium anaerobne bakterije koja je izazivala gangrenu. Danas kod nas ozon se najviše koristi u dentalnoj medicini za dezinfekciju, ali sve više u liječenju raznih kožnih problema.  

Kako Ozon Djeluje u Kremama

Ozon u kremama najčešće se nalazi u obliku ozoniziranog ulja. To je nova stvar na tržištu koja se počela razvijati tek ovog desetljeća. Odnedavno tehnologija omogućuje trajno ugrađivanje plina u preciznoj koncentraciji u trigliceride, gdje plinoviti ozon kemijski reagira sa nezasićenim dijelom molekule vodeći do terapeutski aktivnog ozonskog derivata. Takva ulja ili kreme imaju vrlo široko djelovanje jer kisik prodire u stanicu, poboljšava cirkulaciju, potiče metaboličke procese i liječenje stanica. Ozon pojačava antioksidativni enzimski mehanizam, tj. potiče proizvodnju enzima koji štite stijenke stanica.  

Ozon u Kremi Pomaže Kod…

  • Prirodnog stvaranje kolagena
  • Akna
  • Atopijskog dermatitisa
  • Psorijaze
  • Herpesa
  • Seboreje
  • Kožnih infekcija
  • Gljivičnih bolesti kože i noktiju u pojedinim fazama

Floridus Aroma Krema O3

O3 krema sadrži ozonizirano ekstradjevičensko maslinovo ulje, ekstrat cvijeta nevena i cinkov oksid kao aktivne sastojke. Vrlo lako se razmazuje, brzo upija i ne ostavlja masni trag. Ima vrlo blagi miris po maslinovom ulju. Iako se ova krema ne može usporediti sa kortikosteroidnim kremama koje su lijek i imaju gotovo instant djelovanje pomogla je našoj ispitanici sa dermatitisom izazvanim sredstvima za čišćenje i sa vrlo suhom kožom. Koristila ju je nekoliko dana, više puta na dan i riješila problem crvene ljuskave kože na rukama i licu. Barem trenutačno, jer osjetljiva kože se ne izliječiti nego smo u stalnoj potrazi za boljim preparatima. Pogledajte Floridus Aroma Kremu ovdje.

Floridus Aroma Krema S Ozoniziranim Ekstra Djevičanskim Uljem Iz Istre
Floridus Aroma Krema S Ozoniziranim Ekstra Djevičanskim Uljem Iz Istre

Za one koji žele znati više iz našeg istraživanja o utjecajima ozona na kožu navodimo listu web stranica sa medicinskim istraživanjima:

Image by chezbeate from Pixabay