Kako mogu platiti?

Naručene proizvode možete platiti:

  • karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners
  • u gotovini dostavljaču
  • internet bankarstvom
  • kripto valutama s GoCrypto servisom

Postupak plaćanja opisan je u detalje nakon što napunite košaricu i krenete na Plaćanje.

Kada mogu očekivati paket?

Paket možete očekivati unutar 2 do 5 radnih dana. Šaljemo GLS dostavnom službom.

Koliko je cijena dostave?

Prilikom kupovine iznad 349 kn dostava je besplatna. Redovna poštarina iznosi samo 29 kn.

Raspored dostave na otoke možete pogledati ovdje.

Imam pitanje i trebam pomoć s narudžbom

Trebate pomoć s narudžbom? Pošaljite nam imena proizvoda koje želite kupiti, ime i prezime, adresu stanovanja i broj telefona na [email protected] i mi ćemo izvršiti narudžbu za Vas.

Gdje se nalazite? Mogu li preuzeti paket?

Imamo 3 lokacije u Novskoj, u Sisačko-Moslavačkoj županiji. Ako ste u blizini možete preuzeti svoj paket. Adrese ljekarni možete vidjeti na ovom linku.

Da li je kartično plaćanje sigurno?

apotekos koristi WSPay siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Da li mogu proizvode vratiti?

1. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl. 72., st. 1: „Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

O toj namjeri Kupac treba pismenim putem obavijestiti Ljekarne Kos ([email protected]) te proizvode vratiti o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Nakon primitka robe, izvršit će se povrat plaćenog istim sredstvima plaćanja kojim ste platili robu.

2. Nedostaci za koje Prodavatelj ne odgovara

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

3. Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.