Kako mogu platiti?

Naručene proizvode možete platiti u gotovini dostavljaču prilikom preuzimanja proizvoda, karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners te putem internet bankarstva. Ako ste pravna osoba, molimo zatražite R1 račun. 

Kakva je dostava?

Narudžbe će biti dostavljene za 2 do 5 radnih dana.

Cijena dostave je 29 kuna.

Besplatna dostava je iznad 349 kuna

Nakon što je narudžba zaprimljena, šalje se sljedeći radni dan ako je na zalihi ljekarne. Ako proizvod nije na zalihi ljekarne, obrada narudžbe može potrajati nekoliko radnih dana. Nakon što je narudžba obrađena i paket predan GLS dostavnoj službi, dobijate email obavijest od GLS dostave službe s brojem narudžbe.

Raspored dostave na otoke možete pogledati ovdje.

da li je kartično plaćanje sigurno?

apotekos koristi WSPay siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Kako skupljam bodove za popust?

Registracijom i kupovinom sakupljaš bodove za popust od 5%, 10%, 15%, 20% i više. Pročitaj pravila bodova ovdje. 

da li mogu proizvode vratiti?

1. Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl. 72., st. 1: „Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

O toj namjeri Kupac treba pismenim putem obavijestiti Ljekarne Kos ([email protected]) te proizvode vratiti o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Nakon primitka robe, izvršit će se povrat plaćenog istim sredstvima plaćanja kojim ste platili robu.

2. Nedostaci za koje Prodavatelj ne odgovara

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.

Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

3. Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Kad je pregled izvršen u nazočnosti obiju strana, kupac je dužan svoje primjedbe zbog vidljivih nedostataka priopćiti prodavatelju odmah, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.

Proizvoda nema na online trgovini

Ako nisi našao/la proizvod na apotekos Online Ljekarni, pošalji nam mail na [email protected] i vidjet ćemo da li je proizvod dobavljiv.

Niste našli odgovor na pitanje?

Ako nisi našao/la odgovor na svoje pitanje tu ili u opširnijim Općim uvjetima kupovine, javi nam se [email protected]