Isprobali smo mjesec dana OMNi BiOTiC STRESS – probiotik za stres

Omnibiotic Stress Apotekos
Vrijeme čitanja: 2 min.

Stres je reakcija organizma na nepovoljan vanjski utjecaj. On može biti uzrokovan vanjskim utjecajima no u mnogo slučajeva potaknut je i vlastitim razmišljanjem. Anksioznost, nestrpljivost, umor, neispavanost pridonose valu negativnih misli koje, ako se ponavljaju iz dana u dan, postaju dio naših navika, a zatim i dio naše osobnosti. Dodajte na sve to život u modernim vremenima, gdje većina hrane koja je u obilju nije najbolja hrana za naš mozak i tijelo, gdje baratamo s nekoliko različitih poslova u danu i vrlo brzo dobijate osobu koja, ni svjesna toga, pati od kroničnog stresa.

Potaknuti novim otkrićima studija mikrobiote i probiotičkih preparata, znanstvenici često kažu da su crijeva naš drugi mozak.

Probiotici mogu učiniti puno više za naše tijelo nego samo poboljšati zdravlje crijeva. Oni mogu poboljšati i rad našeg mozga. Istraživanja pokazuju da su crijeva i mozak povezani vezom koju nazivamo crijevno-moždana os. Crijeva se nazivaju i “drugim mozgom”, jer proizvode mnoge iste neurotransmitere kao i mozak, poput serotonina, dopamina i gama-amino-maslačne kiseline, a svi oni igraju ključnu ulogu u regulaciji raspoloženja. Zapravo, procjenjuje se da je 90% serotonina (hormona sreće) proizvedeno u probavnom traktu gdje ujedno utječe na imunitet crijeva.

Dugotrajni, kronični stres smanjuje proizvodnju serotonina i često dovodi do “burnout” sindroma gdje osoba nema više kapaciteta nositi se sa svakodnevnicom.

Probiotici također utječu na našu emocionalnu moždanu aktivnost, pokazuju studije iz 2018. godine.

Zaintrigirani svim dokazima i studijama, vrlo smo razveseljeni kada dobijamo obavijest od Allergosan Instituta o sudjelovanju u studiji o OMNi BiOTiC® STRESS preparatu. Probiotik piju ljekarnici diljem Hrvatske, pa tako i u našim ljekarnama.

OMNi BiOTiC® STRESS specijalno je razvijen prije svega za:

  • osobe izložene visokom stresu
  • osobe koje imaju manjak serotonina (hormona streće) i melatonina (hormona potrebnog za kvalitetan san)
  • dodatni tretman crijevne barijere oboljelih od stresom induciranog sindroma iritabilnog kolona ili CIBD-a

28 Dana Uzimanja OMNi BiOTiC® STRESS

Probiotik krećem piti 12. svibnja te nastavljam četvorotjednu primjenu do 9. lipnja. S obzirom da ne doručkujem mogu ga popiti na prazan želudac. Prvi tjedan nisam primjetila nikakvu razliku. Drugi tjedan prolazi sasvim normalno, bez promjena. Pijenje probiotika lagano ulazi u naviku i postaje jutarnja rutina, skupa s kavom, vježbanjem i unosom dovoljne količine vode.

U trećem tjednu primjećujem smanjenje tjeskobnih misli te da je probava vrlo “poslušna“. Sve radi kako treba, što je naznaka da ono što unosim radi svoj posao. Imam manju želju za nezdravim prehrambenim opcijama (svi mi imamo tu stranu), i osjećaj da je moj sveukupni tjelesni status quo zadovoljan samim sobom.

Primjećujem i lakše utonuće u san. Po prirodi sam osoba čiji cirkadijalni ritam nikako da se okrene u stranu ranog odlaska u krevet. Uz to, rad do kasno i gledanje u plava svjetla digitalnih ekrana ne pomaže. Tokom uzimanja probiotika manje se vrtim po krevetu i odlazim u zemlju snova unutar minutu ili dvije nakon gašenja zadnjeg svjetla.

Moja razina energije se povećava, te završetkom četverotjedne kure pomalo sam tužna jer je došao kraj jutarnje rutine uzimanja probiotika. Tjedan dana nakon prestanka uzimanja probiotika primjećujem novi val energije, no ujedno i cijenim poboljšanja probiotika na sasvim novi način.

Uzimanje probiotika osobi koja je zdrava i nema poteškoća donijelo je poboljšanja u energiji, kvaliteti sna, smanjenju tjeskobnih misli, kvalitetnijoj prehrani. Razmišljam o ponovnih 28 dana uzimanja te dugoročno o ponavljanju kure nekoliko puta godišnje.

Zaključno, ovo su glavne promjene koje sam primjetila nakon uzimanja OMNi BiOTiC® STRESS:

  • Povećanje tjelesne i mentalne energije
  • Smanjenje tjeskobe i tjeskobnih misli
  • “Poslušnija” probava
  • Kvalitetnije prehrambene navike

👉 Kupiti ovaj probiotik možete ovdje

Foto: apotekos